sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Esittelyssä: Bath

Bath-reissu sisältyy Oxfordin kurssihintaan, ja mm. Somersetin matkailijat voi ostaa sen heidän omasta valikoimasta erikseen (maksaiskohan ehkä max. 20e?). Näin omasta kokemuksesta sanoisin että mahtava paikka ja kannattaa mennä jos on vapaavalintainen! Tuo kaupunki itsessään ei ollu mulle tuttu ja en tiennyt mitään siitä, mutta todellakin hinnan arvonen:)
DSC02132-tile
Bath Abbey 

Bath sijaitsee siis ehkä tunnin päästä Oxfordista ja Lontoosta lounaaseen päin, ja (pikaisesti wikipediasta tarkistettua) on kuulemma tullut tunnetuksi kuuman lähteen ympärille rakennetuista kylpylöistään :D Itse mulla kolahti kun joku puhui Jane Austenista, koska jotakuinkin tiesin hänet kirjallisuuden kautta.

DSC02135
Joka tapauksessa, meidän reissu sijoittu toiselle sunnuntaille. Tavattiin meidän tapaamispaikassa yhdeksältä, josta me lähdettiin kohti juna-asemaa (taisi kestää about tunti). Perillä me saatiin sellanen tehtävälappu, jossa vähän kerrottiin Bathista ja sen historiasta (+kartta) sekä kysyttiin kysymyksiä jotka täytettiin matkan varrella. Sen jälkeen lähdettiin seuraamaan liideriä, joka näytti meille Bathin kuuluisia rakennuksia ja paikkoja.

DSC02138
Royal Crescent ↑
DSC02143
Pulteneyn siltaa ↑

Tän kierroksen jälkeen syötiin ja sai lähtä viettämään vapaa-aikaa omikseen tiettyyn aikaan asti. Bathista löytyy aika hyvät shoppailumahdollisuudet jos on kiinnostunut siihen suuntaan (mm. Hollister, New Look, Topshop, Primark, River Island, Urban Outfitters) tai perinteisemmät kirjakaupat ja taidekaupat. Hyvänä puolena oli että Bath ei oo mikään iso kaupunkin kuten Lontoo, vaan paikasta pääsi pienellä kävelylle toiseen. 

DSC02140
Me taidettiin eksyä kuitenkin tuonne kaupunkiin kun lähdettiin ihan väärään suuntaan metsästämään niitä kauppoja, joten meillä ei jäänyt kun puolituntia aikaa shoppailuun. Toisin sanoen ei ehitty käydä muutakuin haistelemassa hajuvesiä Hollisterissä :D Noin kuuden aikaan me sitten oltiin tapaamispaikassa ja valmiita lähtä kotia kohti. Mahtavia muistoja tuli taas kerran saatua!
WP_002902-tile

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti